• For mere info RING på tlf.: 86 24 84 00
 
 

Nye måder at arbejde på skabte besparelse på 12 %.

Restauranten Cap Horn i Nyhavn deltog i i energiprojektet ”Mobil datalogning af el-forbrug”, som Grønne erhverv i Københavns Kommune gennemførte i samarbejde med firmaet Flexmeter i 2014-2016. Her opnåede man alene gennem adfærdsændringer energibesparelser på 12 %.

 

Restauranten indhentede desuden tilbud på en ny, energivenlig opvaskemaskine, og sammen med firmaet Flexmeter arbejdes der på en innovativ løsning, som skal reducere energiforbruget til terrassevarmere, så de kan realisere besparelser på de 54.964 kWh/år, som energimålingerne viste, der var potientiale for.

 

Hurtige besparelser via mere energirigtig adfærd

I projektperioden blev der sat en skærm op i restauranten, hvor man ”live” kunne følge med i Cap Horns energiforbrug for de forskellige køkkenapparater. Samtidig fulgte man energiforbruget i en nærliggende restaurant, så der blev en lille konkurrence om at reducere energiforbruget mest muligt. Alene ved at slukke for lys, maskiner m.v. sparede Cap Horn 12 % på deres energiforbrug.

 

”Det har egentligt været overraskende nemt at spare. Vi har været meget opmærksomme på at slukke for alt det, som sad i stikkontakterne og sørge for ikke unødigt at tænde for ovne, opvaskemaskinen m.v. Det er vildt, at vi kan spare så meget”, siger Lisbeth Gaulshøj Sørensen, projektansvarlig i Cap Horn.

 

Få et møde med vores energikonsulent Lars Janke:

 

Ring på tlf.: 86 24 84 00

 

Send en mail

 

 

FAKTA

 

• Cap Horns årlige besparelsespotentiale er vurderet til
54.964 kWh.
• Gennem adfærdsændringer har restauranten sparet 12 %
svarende til 22.000 kWh årligt eller 7 ton CO2.


Grønne Erhverv i Københavns Kommune stod i 2014-2016 bag
projektet med on-line målinger af elforbrug i restauranter.


Firmaet Flexmeter har udviklet metoden, hvor energiforbrug måles direkte i restauranternes eltavle. Det konkrete elforbrug måles fordelt på forskellige grupper (og fordeles dermed på apparater m.v.). Via en touch-skærm vises det reelle forbrug til restaurantens ansatte, som kan følge med i, hvordan og hos hvilke apparater energiforbruget finder sted. Metoden er billigere og mere præcis end eksisterende metoder. Flexmeter stod for projektledelse og vejledning af restauranterne.