• For mere info RING på tlf.: 86 24 84 00
 

Store besparelser på 12 plejehjem i Kolding Kommune

 

Fang Fråserne har i samarbejde med Kolding Kommune lavet et stort forløb på tværs af 12 plejehjem i Kolding Kommune. Forløbet havde fokus på at skabe besparelser på køkkenernes strømforbrug, så der blev udledt mindre CO2. Forløbet har været en succes, hvor de forskellige plejehjem har opnået store besparelser, og så har det tilmed ikke været en belastende proces for medarbejderne. Medarbejerne har i flere tilfælde opdaget at små adfærdsændringer har skabt mærkbare resultater. Se hvad en Energikoordinator, Ledende Økonoma og en medarbejder fra et plejehjem i Kolding Kommune har sagt om forløbet med Fang Fråserne.

 
 

Endnu større fokus på energibesparelser

 

"I Kolding kommune har vi siden 1998 arbejdet målrettet på at lave energibesparelser. Da vi hørte om projektet "Fang Fråserne", blev vi meget interesserede. Og vi besluttede i samarbejde med kommunens Cheføkonoma at gennemføre projektet på vores 12 plejecentre. Resultaterne har bestemt ikke skuffet os. Vi har opnået meget store besparelser, som vi ikke var opmærksomme på. Jeg vil derfor anbefale mine kollegaer at sætte sig ind i, hvad "Fang Fråserne" kan tilbyde"

 

Udtalelse fra Pernille Bech Darbroudi

Energikoordinator, Kolding Kommune

 
 
 
 
 
 

En sjov og spændende udfordring

 

"Det har været både sjovt og spændende at følge med i ”Fang Fråserne”. Vores medarbejdere har hele vejen udvist et stort engagement. Det har faktisk ikke været svært at opnå ret store besparelser på køkkenernes strømforbrug, uden at det har givet besvær for medarbejderne. Vi har bare skullet vænne os af med lidt dårlige vaner, som vi slet ikke var klar over, at vi havde. Samtidig har det været meget nyttigt at få at vide, hvordan strømforbruget fordeler sig på de forskellige maskiner, ventilation og køle/fryserum. For også her blev vi nogle steder meget overraskede. Plus det at alle køkkener er blevet mål har givet en del ”aha”… på tværs af køkkener, samt øget ”konkurrence” og sparring blandt alle medarbejdere. Vi er også flere om at fastholde og bevare fokus på EL-frås."

 

Udtalelse fra Susanne Nygaard Jensen

Cheføkonoma, Kolding Kommune

 
 

Små ændringer giver mærkbare resultater

 

"Jeg blev meget overrasket over, at vi kunne spare hele 49% af vores strømforbrug på den store ovn. Blot ved at vente med at tænde den, til vi skulle bruge den. Alene herved sparer vi nu over 5000 kroner om året. Og det har slet ikke været svært."

 

Udtalelse fra Lotte Boysen

Ernæringsassistent, Kongsbjerghjemmet

 
 
 

VIL DU OGSÅ I GANG MED AT FANGE FRÅSERNE?

 

Klik HER eller ta' direkte kontakt til vores
energikonsulenter,

Martin Armand
på tlf.: 25 16 70 28


Lars Janke
på tlf.: 40 54 04 40